Stal het Vossehol

Een content titel

Met een ondertitel

Zalven voor eigen gebruik maak ik al jaren. Ondertussen zijn ze bewezen en geliefd. Mijn zalven zijn op basis van bijenwas.De ingrediënten komen grotendeels uit mijn eigen tuin, die ik zorgvuldig onderhoud. Dit wil zeggen dat de bloemen mogen groeien en dat er sprake is van een natuurlijk evenwicht. Mijn zalven bevatten geen vaseline die de huid afsluit en gemaakt is van petroleum. Bijenwas is zacht en uitstekend opneembaar door de huid.Mijn zalven zijn eetbaar. Maar zelf smeer ik er liever mee.

Op veler verzoek heb ik blikjes gevonden om de zalf goedkoper op te kunnen sturen! Een blikje heeft minder inhoud en is daarom wat goedkoper dan een potje. De blikjes zijn 3,75 euro, met uitzondering van de propoliszalf, die kost 4,75 euro. 1 blikje is te versturen voor 1,56 euro(brievenbuspost), 2 blikjes gaan voor 2,34 euro op de post.

Bekijken
Aanmelden

Calendulazalf

Calendulazalf, of ook wel goudsbloemzalf genoemd, is de prachtige en fijne zalf die eigenlijk in geen kastje mag ontbreken. Heerlijk voor schaafwonden, schrale huid, kloven, jeuk en bouwvakkers-, of tuindershanden. Ook fijn voor wondjes op je paard of hond. Aflikken is zonde, maar niet schadelijk. Ingrediënten zijn biologisch voor zover dat kan, want alcohol kan ik zelf maken, maar voor de tincturen gebruik ik sterke alcohol, dat maakt dat de werkzame stoffen uit de planten goed intrekken en de zalf langer houdbaar is. En sterke alcohol maak ik niet  :)  

                                    

30 ml potje voor 5 euro

Rozemarijnzalf

Rozemarijn groeit ook op Nederlandse bodem goed, mits de afwatering in orde is. Mijn struik staat redelijk uit de wind en doet het op onze veengrond meer dan goed, omdat er flink wat zand door de bodem is gewoeld. Rozemarijn ruikt heerlijk en stimuleert de bloedsomloop. Hierdoor bij uitstek geschikt voor winter handen en voeten. Wanneer je de zalf zachtjes inmasseert, verminderd het ook spierpijn. Uiteraard ook inzetbaar voor droge, ruwe huid en kloofjes.

30 ml potje voor 5 euro.

 

Propoliszalf

Propolis is een natuurlijk antibioticum.

Inzetbaar bij o.a.hotspots bij de hond, psoriasis, stomaverzorging, lelijke wonden op je paard.
Het is sterk antibacterieel, antiviraal en schimmelwerendIn de propoliszalf zijn geen etherische olieën toegevoegd. Ik heb hem zo puur mogelijk gehouden. Hierdoor ruikt hij naar de tinctuur (de alcohol) met een vleugje Calendula.  

30 ml potje voor 7 euro

Vallen en stotenzalf

Smeerwortel wordt al decennialang gebruikt tegen pijnlijke spieren, botbreuken die slecht herstellen en verrekkingen. Madeliefjes laten zich nergens dor tegenhouden en worden dan ook al eeuwenlang ingezet voor wondheling en verstuikingen.

Omdat smeerwortel niet zo lekker ruikt, heb ik etherische olie van lavendel toegevoegd. 

30 ml potje voor 5 euro

Eucalyptuszalf

Fijn ruikende zalf die inzetbaar is bij insectenbeten, maar ook bij eczeem. Ook heerlijk om je ruwe huid mee te verzorgen.

Blikje voor 3,75 en potje voor 5 euro

Weegbreezalf

zalf tegen de insectenbeten
van oudsher wordt deze zalf gebruikt tegen de jeukende plekken die insecten hebben veroorzaakt.

blikje voor 3,75 en potje voor 5 euro

Regelmatig geef ik workshops zalf maken.Eerstvolgende datum is 20 januari.
In april start ik met workshops ambachtelijke kruidenzeep maken.

© Blockwise

Delen